Opgaver: Hvordan skal EU løse krisen? 

Større

EU's vigtigste udfordringer

Over 1 million mennesker har siden 2015 forsøgt at nå Europa. Mange har mistet livet for at nå det forjættede land. Nu skal I diskutere, hvordan de mange flygtninge og andre migranter udfordrer EU.

  • Del klassen op i fem grupper. Hver gruppe får udleveret gule post-it-blokke. Brainstorm sammen. Hver gruppe skal aflevere tre post-it-sedler, hvorpå den anfører EU’s tre vigtigste udfordringer, når det gælder flygtninge- og migrantkrisen.

  • Alle grupper sætter gule sedler op på klassens væg. Sammen inddeler I dem i kategorier.

  • Prioritér jeres forslag.

  • Hvis I har identificeret flere end fem udfordringer, skal I stemme om, hvilke der er de vigtigste for EU. Hver gruppe har fem stemmer.

  • De fem gule lapper, der får flest stemmer, skal I arbejde videre med. Det er de fem udfordringer, som I vurderer, er de vigtigste for EU at løse. 

  • Gennemgå i plenum, hvad I har fundet frem til. 

 

Søg løsninger

Klassen er inddelt i de samme fem grupper. Hver gruppe får én af de fem udfordringer, som fik flest stemmer.

Hvad har EU gjort for at løse udfordringen? Og hvordan harmonerer løsning(er) med fx Schengen-samarbejde, Dublin-forordning, sikre oprindelseslande, Folkeretten og internationale konventioner? 

Research i gruppen

Fordel arbejdet imellem jer i gruppen, så hvert gruppemedlem researcher på forskellige spørgsmål. 

I kan for eksempel læse temasiderne på de to sites undervisning.eu.dk og eu.dk:

Opsamling 

Præsentér jeres research for resten af klassen - hvad har EU gjort, og hvordan harmonerer løsninger med andre EU-mål? Giv også jeres egne bud på, hvad EU skal gøre.

 
Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337